Meny

Kontakta oss

Åpne meny
05.05.2015
nina

Norvital® Maxi Resist

Kosttillskott. Ett normalt immunsystem är människans bästa skydd, men det kan försvagas av stress, fel kost, ålder och hård fysiskt träning. Läs mer.

Maxi Resist innehåller Norsk betaglukan™, samt en unik sammansättning av vitaminer som stödjer immunsystemet.

Ingredienserna i Maxi Resist

  • NBG®
  • Vitamin D bidrar till att upprätthålla normal funktion av immunsystemet 
  • Vitamin C bidrar till att reducera trötthet och utmattning, samt upprätthålla normal funktion av immunsystemet.
  • Selen bidrar till att skydda celler mot oxidativ stress
Om Maxi Resist

Vad är så speciellt med betaglukaner?

Det aktiva ämnet Norsk betaglukan™ är ett patenterat ämne som utvecklats av det norska läkemedelsföretaget Biotec Pharmacon ASA, grundat i Tromsö 1990. En olycka vid en fiskodlingsanläggning 1986 ledde till upptäckten att fiskfoder med tillsats av betaglukan stärkte fiskens immunförsvar och skyddade fisken från att smittas av olika mikrober. Efterhand förstod man att betaglukan också kunde vara nyttig för människor.

Hur vet man att betaglukaner har effekt?

På 1980-talet inledde man försök för att se om man kunde använda betaglukaner i fodret på en forskningsanläggning. Under försöken skedde en olycka på anläggningen som ledde till att vatten med en skadlig laxbakterie kom ut i behållarna med fisk. Förvåningen var stor när man upptäckte att vissa behållare ändå innehöll levande fisk efter olyckan. Det visade sig att alla fiskar som överlevt hade fått det nya fodret som testades. Man utförde senare en rad olika försök och resultaten var entydiga; fiskfoder med tillsats av betaglukaner stärkte fiskens immunförsvar och skyddade mot smitta. Nu används betaglukaner i foderindustrin över hela världen till flera djurarter för att skydda mot smitta. Detta har bidragit till utvecklingen av en renare form av betaglukan än det som används i försöken, nämligen Norsk betaglukan (NBG®).

Maxi Resist innehåller vitaminer som stödjer immunsystemet

Maxi Resist innehåller vitaminer som stödjer immunsystemet

Ordet vitamin härstammar från det latinska ordet ”vita” som betyder liv, och syftar på sådant som är livsnödvändigt för kroppen. Många av kroppens kemiska processer behöver vitaminer för att fungera normalt. Eftersom kroppen inte kan producera vitaminer själv (med undantag för D-vitamin) är det viktigt att tillföra dessa ämnen genom en sund kost. Om du slarvar med maten ibland, och det gör de flesta av oss emellanåt, kan kosttillskott vara ett nyttigt komplement och ett enkelt sätt att se till att du får i dig ditt dagliga behov.

Förutom Norsk betaglukan™ innehåller Max iResist också vitamin C, vitamin D och selen:

D-vitamin bidrar till att upprätthålla immunsystemets normala funktion. D-vitamin är nödvändigt för att vårt immunsystem ska kunna svara på och eliminera främmande mikroorganismer. Kroppen producerar D-vitamin när vi exponeras för sol. Eftersom det kan råda brist på sol i Skandinavien finns det många här som har för lite D-vitamin i kroppen. Myndigheterna rekommenderar därför tillskott till dem som inte vistas i solen tillräckligt ofta.
C-vitamin bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress. Våra immunceller använder C-vitamin som antioxidant, och behovet ökar i perioder då immunsystemet jobbar hårt.
Selen bidrar till immunsystemets normala funktion. Selen ingår i proteiner som immuncellerna behöver för att fungera normalt.
 
Håll dig frisk med Maxi Resist!

Ingredienser
 Innehåll  1 kapsel % av referensvärdet
 NBG®   340 mg  
 Vitamin C  100 mg  125 %
 Vitamin D   10 µg  200 %
 Selen   55 µg  100 %

 

Rekommenderad dagsdos:

1 kapsel i samband med måltid. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Kapslar rekommenderas ej till barn under 3 år.

Kosttillskott bör inte ersätta en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil, och ska inte ersätta läkemedel. Vid graviditet eller användning av receptbelagda läkemedel bör läkaren informeras om användning av kosttillskott.

Ingredienser:

Beta-1,3/1,6-glukan från bakjäst (Saccharomyces cerevisiae), /L-askorbinsyra (vitamin C), gelatinkapsel (bovin), fyllnadsmedel (mikrokrystallinsk cellulose), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av fettsyrer), surhetsregulerende middel (natriumhydrogenkarbonat/natriumvätekarbonat), kolekalsiferol, natriumselenitt.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost och ska inte ersätta läkemedel. Vid användning av receptbelagda läkemedel bör läkaren informeras om användning av kosttillskott. Förvaras torrt och oåtkomligt för barn.

Maxi Resist är producerat i linje med riktlinjerna för Good manufacturing Practice (GMP)