Meny

Kontakta oss

Åpne meny
05.05.2015
nina

Norvital® K2

Kosttillskott med K2. Vitamin K2 är viktig för att frakta kalcium från blodådrorna till skelettet och bidrar därmed till att upprätthålla benstommens funktion. Läs mer.

Image of product: K2

K2

298:00 kr

60 kaps/2 mån. förbrukning

Muskler och leder

Varför behöver jag K2?

Förekomsten av vitamin K2 i svensk kosthållning är liten. Norvital K2 innehåller ingredienser som bidrar till att att upprätthålla normal benstomme. 

Ingredienserna i Norvital K2

  • Vitamin K2 är viktig för att frakta kalcium från blodådrorna till skelettet och bidrar till att upprätthålla en normal benstomme. 
  • Vitamin D bidrar till normalt upptag och utnyttjande av kalcium och fosfor 
  • Vitamin D bidrar också till att upprätthålla en normal muskelfunktion
Om K2

Skelettet bryts gradvis ner från 30-årsåldern

Ett starkt skelett är viktigt för att styrka, skydda och hålla kroppen upprätt. Skelettet består i huvudsak av kalcium och för att binda kalcium till skelettet och styrka det, måste kalciumet bindas till ett speciellt protein: osteokalcin. Vitamin K2 är viktigt för att frakta kalcium från blodådrorna till skelettet och bidrar därmed till att upprätthålla ett starkt skelett. I Sverige får vi i oss för lite vitamin K2.

Benstommen består av levande benväv. Benstommen förnyas hela livet i och med att den bryts ned och byggs upp i en kontinuerlig process. Efter 30-års ålder vinner nedbrytningen över uppbyggningen och skelettet förlorar gradvis benmassa.  Det är därför ett intag av mineraler, vitamin D och K2 är viktigt för både gammal och ung, det bidrar till att upprätthålla normal benbyggnad.

Vitamin K2 är en viktig faktor för att frakta kalcium från blodådrorna till skelettet och bidrar därmed till att upprätthålla ett normalt skelett. I Sverige får vi i oss alltför lite vitamin K2. Kalcium bidrar till att upprätthålla en normal benstomme och är i tillägg en viktig byggsten för skelett och tänder. Kalcium bildas inte i kroppen och är ett av de mineralerna vi behöver få tillfört genom kosten dagligen. För att kroppen skall kunna ta till sig kalcium, behöver vi vitamin D.

Vitamin D bidrar till att kalcium och fosfor tas upp och utnyttjas i kroppen på ett normalt sätt. Vitamin D bidrar också till att kalciumnivåerna i blodet är normala samt till att upprätthålla en normal benstomme och muskelfunktion.

Vitamin D bildas i huden när den blir utsatt för solljus. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA (European Food Safety Authority) rapporterar att många européer får i sig alltför lite D vitamin och myndigheterna rekommenderar därför ett tillskott av vitaminet.

 

Kundupplevelser

Bilde av Kirsten Ask

Jag tror på kosttillskott!

Jag fick lust att skriva några ord i förbindelse med det erbjudande jag fick på Norvital K2. Jag är en vuxen dam och pga. min övertygelse om att vitamin K2 har positiva effekter på benhälsan, har jag regelbundet  ätit hälsokost med vitamin K2 sedan 2002.

Hösten 1997 startade jag i ett forskningsprojekt vid endokrinologiska avdelningen på Rikshospitalet i Oslo. Jag tillhörde normalgruppen i projektet och allt var normalt efter den första skanningen. 2002 var jag på en kontrollskanning och denna gång visade bilderna något helt annat. Bilderna kunde visa att min benbyggnad inte var lika stark som den en gång varit.

Hösten samma år var jag på ett hälsokostseminarium och fick höra att jag helt enkelt borde börja med natto/vitamin K2 – och aldrig sluta. Detta råd följer jag nu med mitt abonnemang på Norvital K2!

Jag har fullt förtroende för natto och vitamin K2 och dess positiva effekt på min benbyggnad, jag kommer aldrig att sluta med detta kosttillskott.

Jag abonnerar faktiskt på totalt sex produkter från Norvital: från vitaminer och mineraler i Açaí till ledprodukten MaxiFlex. Ingen behöver tvivla på att jag tror på naturliga kosttillskott!

Kirsten Ask, Drammen – Norge

Ingredienser i K2
Innehåll     1 kapsel  % av referensvärdet
 Vitamin K2 45 µg    60 % 
 Vitamin D   5 μg   100 %

 

Rekommenderad  dosering: 
1 kapsel dagligen, i samband med måltid. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Kapslar rekommenderas ej til bar under 3 år.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil, och ska inte ersätta läkemedel. Vid graviditet eller användning av receptbelagde läkemedel bör läkare informeras om användning av kosttillskott. Personer som använder blodförtunnande läkemedel måste konsultera läkare innan de använder tillskott med vitamin K2.

 

Förvaras torrt och mörkt samt oåtkomligt för barn.

Ingredienser:

Tistelolja, kapselskal (bovin gelatin, fuktighetsbevarande medel (glyserol), fargämnen, menakinon (vitamin K2, innehåller soyaolja), kolekalsiferol (vitamin D).

Producerad enligt riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice