Meny

Kontakta oss

Åpne meny
17.06.2015
WebTeam

Provexin™A100HF

Provexin™A100HF  är en ny medicinteknisk produkt som har kliniskt dokumenterad effekt på ärftligt håravfall (androgen alopeci). Detta är den vanligaste orsaken till håravfall och både män och kvinnor kan drabbas. Läs mer.

Image of product: Provexin™A100HF

Provexin™A100HF

436:00 kr

4 flaskor gel/2 mån. förbrukning. Beställ nu och betala när du får varan.

Provexin™A100HF har dokumenterad effekt:

  • Hos hälften av försökspersonerna i studien ökade hårväxten med 50 %.  Hos en tredjedel ökade den med 100 %
  • Signifikant resultat för en del redan efter fyra veckor
  • Ingen av försökspersonerna upplevde några biverkningar

Provexin™A100HF  är en gel som enkelt appliceras på de utsatta områdena två gånger dagligen. Gelen absorberas fint av huden och kan kombineras med vanliga hårprodukter. 

Provexin™A100HF är utvecklat i Sverige.

 

Om Provexin

Provexin™A100HF gel är en helt ny medicinteknisk produkt som kan hjälpa dig som lider av ärftligt håravfall – ett problem som många män och kvinnor lider av. 

Varför tappar man hår?

Den vanligaste orsaken till håravfall är androgen alopeci. Hela 95% av alla män som tappar hår på huvudet lider av androgen alopeci. En vanlig uppfattning är att män som har lite hår på huvudet har mer testosteron i kroppen än andra, men detta är inte korrekt. Det är däremot korrekt att testosteronet utlöser håravfall hos dem som lider av androgen alopeci därför att hårsäckarna hos dessa personer har ökad känslighet för manliga könshormoner.

Eftersom denna formen av håravfall är hormondriven så kommer den uppstå hos pojkar efter puberten, hos kvinnor inträffar det oftast först efter övergångsåldern.

Hur kan Provexin™A100HF bidra till återväxt av hår?

Provexin™A100HF är utvecklat i samarbete med svenska forskare. Gelen inneholder 1,5-pentandiol, det patenterade pollenextraket A100, samt mikronäringsämnet vitamin E, biotin og sink.
Kan man testes för androgen alopeci?
Androgen alopeci har tydliga kännetecken. Män förlorar hår på hjässan och i flikarna. Hos kvinnor sker håravfallet mer jämt. En läkare kan ställa diagnosen på visuella tecken. Androgen alopeci är ärftligt och man är i riskgruppen om många i den närmaste familjen också har drabbats. Det går dock inte att testa om man lider av androgen alopeci eller om man i framtiden kommer att drabbas

 

Kan Provexin™A100HF hjälpa mot mitt håravfall?

Om hårsäckarna varit inaktiva för länge kommer de till slut att vara helt ”döda”. Användare upplever därför bäst effekt på de områderna där håravfallet pågått mindre än 5 år. Provexin™A100HF kommer även kunna förebygga ytterligare håravfall. Kom ihåg att Provexin™A100HF inte botar sjukdomen androgen alopeci, effekten av Provexin™A100HF upphör därför om man slutar att använda produkten

Provexin™A100HF är en medicinteknisk produkt som:•

• Har dokumenterad effekt
• Tar bort belägg som täpper till hårsäckarna
• Gör det lättare för näringsämnen att nå ner i hårsäckarna
• Förbättrar förutsättningarna för hårväxt
• Verkar endast lokalt där du önskar hårväxt
• Har inga rapporterade biverkningar
• Är enkel att använda

 

 

Ingredienser

Innehåll:

Aqua, 1,5-Pentanediol, Pollen Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Polysorbate 20, Squalane, Tocopherol, Xanthan Gum, Chondrus Crispus Powder, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, Zinc Chloride, Zinc Oxide, Biotin, Sodium Hydroxide, TBHQ, Parfum.