Meny

Kontakta oss

Åpne meny
08.05.2015
tomas

Frågor och svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Har du andra frågor eller vill ha ytterligare information så kontaktar du vår kundservice.

Hur vet jag att Norvitals kosttillskott är av god kvalitet?

Vi lägger mycket tid på att granska råvarans ursprung och vi använder bara kvalitetsingredienser från erkända leverantörer som uppfyller våra kvalitetskrav. Våra kvalitetskrav är din trygghet!

  • För att vara säkra på att produkterna innehåller rätt mängd näringsämnen analyserar vi varje produkt fram till hållbarhetsdatumet går ut. 
  • Norvital följer regelverket för hälsopåståenden (EU-förordningen).
  • Kosttillskotten är producerade i enlighet med riktlinjerna för Good Manufacturing Practice (GMP).
Jag äter normalt, riskerar jag överdos av vitaminer om jag äter kosttillskott?

Mängden näringsämnen i våra kosttillskott är med god marginal innanför maxvärdet. Våra kosttillskott innehåller därför inte mer vitaminer och mineraler än vad du kan få i dig via kosten. Följer du våra angivna doser riskerar du därmed inte att få i dig för mycket av vitaminer och mineraler. Det bör också nämnas att vattenlösliga vitaminer (C och B) inte lagras i kroppen och att man därför bör få i sig det dagligen. När kroppen tagit upp de vitaminer som behövs försvinner överskottet ut ur kroppen via urinen.

 

Kan jag ta kosttillskott i kombination med läkemedel?

Våra tillskott innehåller inte mer vitaminer, mineraler eller andra verksamma ämnen än du kan få i dig genom vanlig sund och varierad kost. Produkter som innehåller örter (Bacopa, Ginseng, Rosenrot, Pygeum africanum, Boswellia serrata) är inte en del av vanlig kost, och du bör konsultera en läkare om du använder läkemedel. Det är även viktigt att komma ihåg att kosttillskott ska vara ett tillskott till kosten och inte ersätta mediciner som har förskrivits av läkare.

Kan jag äta Norvitals kosttillskott om jag har allergi?

Fiskallergi: Fiskgelatin finns i en del kapslar men är inte känt för att ge allergiproblem. Diskutera med läkare om du har stark fiskallergi. 

Skaldjur/blötdjursallergi: Calamarine-oljan är en ren olja och bör därför inte ge upphov till allergi, men för säkerhetsskull bör du rådfråga en läkare om du har stark allergi mot räkor, blötdjur eller skaldjur. Krilloljan är oraffinerad och kan innehålla allergener. 

Glutenintolerans: Ingen av våra produkter innehåller ingredienser eller tillsatsämnen med gluten. Vi kan dock inte garantera att det inte finns spår av gluten.  

Kan jag äta Norvitals kosttillskott när jag är gravid?

Våra kosttillskott innehåller inte mer av vitaminer, mineraler och andra ämnen än vad du kan få i dig via vanlig mat. Prata gärna med en läkare för att vara säker.

 

När kan jag räkna med att känna effekt?

Alla kosttillskott måste användas över tid för att ge effekt. Några kommer känna effekt relativt snabbt men för en del kan det ta flera månader. De viktigaste effekterna kanske du inte känner av alls så som bevarandet av skelettet och ett starkare immunförsvar. Förebygga är bättre än reperation.

Kosttillskott kan inte ersätta en sund livsstil, träning och varierad kost. 

 

Jag har beställt varor, när kommer jag att få dem?

Kosttillskotten kommer i din brevlåda 7-10 dagar efter beställning. Faktura ligger med försändelsen.

Hur säger jag upp och/eller returnerar varor?

Det skall vara tryggt att handla hos oss. Du skyddas av ångerrätten och har 14 dagars ångerrätt från den dagen du mottagit varan. Ångerrätten innebär att du som kund har rätt till att ångra köpet och returnera oanvända varor. Kontakta kundservice eller använd dig av formuläret på baksidan av välkomstbrevet. Vid eventuell retur står kunden för portokostnader.

 

Hur kontaktar jag kundservice?

Vi vill gärna höra din mening – ris eller ros. Kontakta kundservice på telefon 077 – 550 00 40 eller på e-post: kundservice@norvital.se.